Aeonius – Historie

In 1885 is de osteopathie ontstaan. Dr Andrew Taylor Still keerde na het overlijden van drie van zijn kinderen zich tegen de reguliere geneeskunde. Hij ging op zoek naar andere geneeswijzen. Hij raakte geïnspireerd door de anatomie van het lichaam. Dr Taylor Still combineerde zijn kennis van lichaam met verschillende therapieën, waarbij de patiënt centraal kwam te staan.

Osteopathie is gericht op de mens in zijn totaliteit. Vanuit deze zienswijze beïnvloeden afzonderlijke weefsels elkaar. Alles is in beweging. Vandaar dat een osteopaat continu werkt aan het herstellen van bewegingsverliezen.

Richard: “De passie voor het zelfgenezende vermogen is ontstaan tijdens mijn loopbaan in de topsport. Als masseur heb ik veel sporters onder behandeling gehad. Het werd mij snel duidelijk dat verschilende klachten, die in het begin klein leken, vaak een grote uitwerking hadden. Veel van die klachten waren voor mij als masseur lastig op te lossen. Ik ben gaan zoeken naar andere manieren van klachtenbehandeling. En zo is mijn persoonlijke geschiedenis in de osteopathie ontstaan.”